Welke opties heb ik als ondernemer bij de overweging van bedrijfsauto’s?

Oke, u bent ondernemer en bent van plan te investeren in bedrijfsauto’s voor uw personeel. Een groot oordeel van zakelijke leasen is dat u niet een groot bedrag per jaar afschrijft aan bedrijfsmiddelen. U schrijft één maandelijks bedrag af waardoor uw werknemers direct gebruik kunnen maken van de bedrijfsauto’s. In bedrijfsauto kan handig zijn als uw werknemers lange afstanden moeten afleggen tussen woning en werk. Ook voor externe afspraken is een bedrijfsauto bijna van essentieel belang. In dit artikel leest u welke opties het meest gebruikelijk zijn bij de aanschaf van een bedrijfsauto.  

Bedrijfsauto’s kopen 

De voordelen voor het kopen van bedrijfsauto’s, is dat u als ondernemer volledig eigenaar bent, het kopen van een bedrijfsauto valt onder bedrijfsinvesteringen op uw balans. Een fiscaal voordeel is dat u de gekochte auto’s binnen 5 jaar tijd afgetrokken worden van de winst. Uiteraard hou je hierdoor minder winst over, maar hoef je zodoende ook minder belasting te betalen. Een nadeel van bedrijfsauto’s kopen voor je personeel is dat de risico’s voor u eigen rekening zijn. Denk hier aan reparatie- en onderhoudskosten. Ook ben je in één klap een grote hoeveelheid geld kwijt. Zeker als u meerdere bedrijfsauto’s moet aanschaffen.  

Bedrijfsauto’s huren voor uw personeel  

Het huren van bedrijfsauto’s zijn voornamelijk populair als uw personeel een bedrijfsauto periodiek nodig heeft. Maar 1 of 2 afspraken buiten de deur in de maand? Wellicht is huren dan de beste optie voor u. met beperkte afspraken buiten de deur is dit goedkoper dan het afsluiten van een leasecontract of zelfs het kopen van auto’s.  

Leasen en shortleasen van bedrijfsauto’s  

Leasen is de beste optie als u zeker weet dat uw werknemers een bedrijfsauto nodig hebben op langer termijn. U heeft de optie voor financial en private leasecontracten. Bij financial lease is de auto na afbetaling van de contracttermijn voor u. Bij private lease behoudt de leasemaatschappij de auto in beheer en betaalt u maandelijks een vast bedrag. Uiteraard hebben beide contractvormen voor- en nadelen. Ten slotte zijn shortlease aanbiedingen interessant als u een contract wilt opstellen op korter termijn. Dit is bijvoorbeeld handig voor flex-contracten of als u zeker weet dat u de auto maar voor een bepaalde periode nodig heeft. Zo heeft u de mogelijkheid een Bmw shortlease  of een Nissan shortlease contract af te sluiten voor 3 maanden tijd.  

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *