Waarom ook jij vrachtwagenchauffeur wilt worden

Sommigen weten het al van jongs af aan, anderen komen later pas tot de ontdekking dat vrachtwagenchauffeur zijn een mooi beroep is. Veel vrijheid, flexibele uren, geen baas die je constant controleert… zijn deze voordelen nog niet genoeg? Hieronder geven we vier redenen waarom ook jij vrachtwagenchauffeur wilt worden!

Ontdekken

Je bent veel onderweg als vrachtwagenchauffeur. Dat mag wel duidelijk zijn. En daarom zie je onderweg natuurlijk ook heel veel moois! Stel je voor: het voorjaarszonnetje brandt lekker, er is bijna niemand op de weg, en je rijdt dwars door Duitsland en ziet allerlei mooie meren en bergtoppen. Heerlijk toch? Het hangt natuurlijk wel af van wat voor soort transport je rijdt. Sommige bedrijven transporteren alleen binnen Nederland. Maar als je avontuurlijk bent ingesteld en je graag wat wilt zien, dan past dit beroep bij jou.

Vrijheid

”Working nine to five, what a way to make a living” zeggen ze wel eens. Is dat niks voor jou? Wordt je ongelukkig van de hele dag op een kantoor zitten en pas aan het einde van de dag weer weg te kunnen? Dan is dit nog een goede reden om dit beroep te overwegen. Je hebt namelijk een hoop vrijheid als vrachtwagenchauffeur. Je moet echter wel op tijd op de afgesproken plekken aankomen om te laden en te lossen, maar hoe je daar komt is geheel aan jou. Niemand die jou dus checkt!

Opleiding

Je mag niet zomaar een vrachtwagen besturen: ze zijn groot en zwaar en vereisen speciale vaardigheden en kennis. Praktijklessen doen en je vrachtwagen theorie halen behoren er dus ook bij. Een meevaller: veel bedrijven bieden interne opleidingen aan. Ze betalen (een gedeelte) van het opleidingsgeld en leren jou alles wat je moet weten over het vak.

Voldoening

Niet geheel onbelangrijk is om voldoening uit je werk te krijgen. We kunnen je verzekeren dat dit zeker het geval als jij een vrachtwagen bestuurt. Je ziet niet alleen mooie plekken door heel Europa en ontmoet collega’s uit alle uithoeken van het continent, maar je bent ook onmisbaar. Zonder vrachtwagenchauffeurs zouden we niet genoeg producten in de supermarkten hebben en kunnen fabrieken niks produceren. Je bent dus onmisbaar!

Enthousiast geworden? Kijk eens op abcrijopleidingen.nl voor meer informatie over het halen van de theorie, opleiding en over het vak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *