Wat moet je weten over jouw autoverzekering?

Wanneer je een nieuwe auto koopt mag je de weg pas op als je een autoverzekering hebt afgesloten. Dit komt doordat je met deze verzekering verzekerd bent tegen schade die je bij andere aan kan richten. Wanneer je de dupe bent van een ongeluk, hoef je dus niet bang te zijn dat de ander de schade aan jouw auto niet kan betalen, maar zijn of haar verzekering zal deze schade dekken. Iedereen is dus verplicht om een autoverzekering af te sluiten, maar wat moet je er precies over weten?

Verplicht

Zoals ik al zei ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Echter kiezen veel mensen ervoor om hun auto beter te verzekeren. Dit kan je doen door een WA+ of Allrisk verzekering af te sluiten. Een WA+ dekt, naast de schade bij anderen, ook schade aan jouw eigen voertuig, mits het niet jouw schuld is geweest. Schade door bijvoorbeeld het weer of door diefstal zullen dus wel worde vergoed. Ook kan je kiezen voor een allrisk verzekering. Het woord zegt het eigenlijk al; ongeveer alle kosten worden voor jou vergoed.

Welke verzekering kiezen?

Welke verzekering je kiest is helemaal aan jezelf. Echter wordt het bij oude auto’s aangeraden om het bij een WA-verzekering te houden, aangezien een betere verzekering het geld niet waard is. Wanneer je echt een nieuwe auto rijdt, is het handig om een allrisk verzekering af te sluiten, aangezien reparatiekosten erg duur kunnen zijn.

Kosten

Hoeveel je betaalt voor je autoverzekering verschilt per persoon. De hoogte van je premie wordt bepaald door onder andere je geslacht, je rijervaring, je woonplaats en het aantal schadevrije jaren die je hebt. Wanneer je een goedkope autoverzekering wilt vinden is het handig om de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel zal betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *