Autoverzekering: wat moet je weten?

Wanneer je net een auto hebt gekocht is het belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt geregeld. Zonder een autoverzekering mag je namelijk niet te weg op! Heb je nog geen autoverzekering? Bekijk hier de autoverzekering van Allianz Direct. Echter weten mensen over het algemeen erg weinig over hun autoverzekering. In deze artikel bespreek ik wat basisinformatie die je moet weten wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten.

Verplicht

In Nederland is elke bestuurder verplicht om zijn auto te verzekeren wanneer hij met dit voertuig de openbare weg op wil gaan. Je bent verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Een WA verzekering dekt alleen de kosten voor schade die je bij anderen aanricht tijdens een ongeval. De schade die je aan jouw eigen auto hebt, wordt dus niet vergoed met deze verzekering. Als je deze kosten ook vergoed wilt hebben, dan kan je ervoor kiezen op een uitgebreidere verzekering af te sluiten. Je kan hiervoor kiezen voor een WA+ of een allrisk verzekering.

Keuze

Het is dus je eigen keuze of je meer kosten gedekt wilt hebben als bij de WA verzekering. Voor goedkope, oude auto’s is het aan te raden om alleen een WA verzekering te sluiten. Heb je een nieuwere auto? Dan zou ik kiezen voor een WA+ of allrisk verzekering, aangezien hier een stuk meer kosten gedekt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade door diefstal of door het weer.

De goedkoopste autoverzekering

Aangezien een autoverzekering verplicht is, wil je natuurlijk niet te veel betalen voor deze vaste lasten. Er is geen vaste autoverzekering die het goedkoopst is voor iedereen, aangezien de hoogte van de premie wordt gebaseerd op eigenschappen van een individu. Om te kijken of jij niet te veel gaat betalen, is het handig om je autoverzekering te vergelijken. Klik hier om je autoverzekering te vergelijken met de andere autoverzekeringen die er in Nederland beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *