Waarom en waar een 2 koloms hefbrug kopen?

Een 2 koloms hefbrug is in vele garages een bekende benaming. De brug wordt gebruikt tijdens werkzaamheden om de auto te ondersteunen. Door de hefbrug kan de auto omhoog en kunnen monteurs beter onder de auto komen. Maar waarom en waar een 2 koloms hefbrug kopen? Dat lees je in dit artikel. Verder gaan we in op de verschillen tussen de bruggen en laten we zien welke soort het beste bij een bepaalde situatie past. Klaar om je gereedschap erbij te pakken en om aan de slag te gaan?

Wat is een 2 koloms hefbrug?

Een 2 koloms hefbrug is ten eerste een hefbrug. Dit is een hulpmiddel dat het mogelijk maakt om aan auto’s of aan andere voertuigen te sleutelen. Je kunt namelijk door middel van een hefbrug de auto omhoog brengen, zodat je vervolgens kunt beginnen met sleutelen. Hierdoor zijn hefbruggen erg populair en worden ze vaak door automonteurs en vrijetijds (auto) klussers gebruikt. De andere alternatieven voor hefbruggen zijn meestal niet zo in trek bij deze doelgroep, het gebruik van een hefbrug is namelijk vele malen efficiënter en handiger. Er zijn verschillende soorten hefbruggen. Zo zijn er 4 koloms hefbruggen, 2 koloms hefbruggen en bandenbruggen. Welk soort hefbrug het beste bij jou past hangt af van jouw wensen en budget. Een 2 koloms hefbrug is in ieder geval erg populair, dit type hefbrug is namelijk compact en relatief goedkoop. Daardoor wordt deze hefbrug het meest gebruikt. 

Wat is in het kort een 2 koloms hefbrug?

  • Hulpmiddel om aan auto’s te sleutelen
  • Je kan de auto ermee omhoog brengen
  • Gebruikt door vele automonteurs

Verschillen tussen hefbruggen

Zitten er verschillen tussen 2 koloms hefbruggen, 4 koloms hefbruggen en bandenbruggen? 2 kolom hefbruggen en 4 kolomshefbruggen zijn bijna altijd nodig voor alle mogelijke voertuig werkzaamheden terwijl bandenbruggen het mogelijk maken om bezig te gaan met de banden, carrosseries of schadeherstelwerkzaamheden. 2 koloms hefbruggen en 4 koloms hefbruggen zijn wat meer te vergelijken met elkaar. Het grootste verschil is dat de eerste variant kleiner is waardoor je meer ruimte over hebt in je garage. Een 4 koloms hefbrug is stabieler maar neemt echter weer veel meer ruimte in beslag. Wat de prijs betreft is de 2 koloms hefbrug goedkoper dan de 4 koloms hefbrug. Heb je dus een hefbrug nodig om de meest gecompliceerde taken uit te voeren waarbij extreme precisie noodzakelijk is, kies dan voor een 4 koloms hefbrug. Waarom en waar 2 koloms hefbrug kopen? Het waarom is duidelijk. De 2 koloms variant is goedkoop en neemt weinig ruimte in. Je hebt met deze variant ook veel ruimte onder de auto. Dit komt doordat er geen gebruik gemaakt wordt van brede rijplaten. Dit is wel zo bij de 4 koloms variant. Het is wel lastig om bij een hefbrug uit de auto te klimmen. Hier moet je dus rekening mee houden. Waarom en waar 2 koloms hefbrug kopen? Kies voor gemak met een 2 koloms hefbrug. Ze zijn te koop bij verschillende automonteur zaken. Ga bij elke hefbrug voorzichtig te werk. Kies je hefbrug dus goed uit en kijk naar hoeveel je ervaring al hebt met het werken met een brug. Het is namelijk best gevaarlijk om ermee te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *