Alles over het polijsten van je auto

Als je wilt dat je auto er op zijn best uitziet, moet je hem regelmatig poetsen. Dit is een taak die veel mensen uitstellen, maar het is echt niet zo moeilijk – en de resultaten zijn zeker de moeite waard. In deze blog zullen we het hebben over de basisprincipes van het autopoetsen, en we zullen je ook enkele tips geven over hoede beste resultaten te krijgen.

Wat houdt het in?

Dus, wat is auto polijsten? In principe is het een proces waarbij een speciale samenstelling wordt gebruikt om kleine onvolkomenheden van het lakoppervlak te verwijderen. Hierdoor ziet de lak van de auto er gladder en egaler uit. Het zal ook helpen om de verf te beschermen tegen toekomstige schade.
Er zijn twee hoofdtypes van autopolijstmiddelen: schurend en niet-schurend. Schurende middelen zijn harder en zullen meer verf verwijderen, maar ze zullen ook krassen achterlaten. Niet-schurende middelen daarentegen zijn zachter en beschadigen de lak niet.

Hoe gaat het in zijn werk?

Nu de basis van het autopoetsen duidelijk is, gaan we verder over hoe je dit nou precies doet.
1. Was de auto. Deze stap is belangrijk omdat je vuil en stof moet verwijderen die tijdens het polijsten krassen op de lak kunnen maken.
2. Kies het juiste polijstmiddel. Zoals we al zeiden, zijn er twee soorten polijstmiddelen – schurende en niet-schurende. Als algemene regel geldt dat je een schurend poetsmiddel moet gebruiken als de lak van je auto in slechte staat is, en een niet-schurend poetsmiddel als de lak in goede staat is.
3. Breng het poetsmiddel aan op de lak. Je kunt dit met de hand of met een machine doen. Als je een machine gebruikt, zorg er dan voor dat je gebruik maakt van een langzame stand – je wilt de lak niet beschadigen.
4. Poets de lak in een draaiende beweging.
5. Was de auto opnieuw om eventuele resten van het polijstproces te verwijderen.
6. Zet de auto in de was. Deze stap is optioneel, maar helpt de lak te beschermen tegen toekomstige schade.

Zoals je ziet, is het polijsten van een auto niet zo moeilijk. Zorg er gewoon voor dat je het juiste poetsmiddel kiest en het op de juiste manier gebruikt. Jouw auto zal je er dankbaar voor zijn! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het polijsten uit handen te geven. Je kunt je auto dan laten polijsten. Bijvoorbeeld bij Carguys!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *