Het dromen om een vrachtwagenchauffeur te worden

Je wordt wakker. Je hebt heerlijk geslapen. Hoe komt dit toch? Oja, je weet het weer. Je hebt gedroomd over een vrachtwagenchauffeur worden. In jouw dromen was je al aan het rijden door het hele land en soms zelfs door het buitenland. Om dit te kunnen doen is het nodig om een rijbewijs in categorie c te behalen. Als dit niet wordt gedaan is blijft het rijden door Europa in een vrachtwagen slechts een droom. Een traject voor de theorie en praktijkopleiding is mogelijk via Rijbaan.nl. In zo’n traject leer en ervaar je alle theorie en praktijk die er is rondom het vak van een vrachtwagenchauffeur. 

 

Wat voor salaris kun je verwachten?

Een vrachtwagenchauffeur salaris verschilt per chauffeur. Verschillen ontstaan bijvoorbeeld door de volgende onderwerpen. De ene chauffeur heeft een CE-rijbewijs. Je hebt vrachtwagenchauffeurs die enkel alleen in Nederland rijden, maar je hebt ook salarissen voor chauffeurs die internationaal aan te rijden zijn. 13,64 per uur is het gemiddelde salaris wat een vrachtwagenchauffeur verdiend. Gemiddeld verdiend een chauffeur met een CE-rijbewijs een maandsalaris van 2500 euro per maand. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van zaken als het opleidingsniveau, de ervaring, bij welk bedrijf je gaat werken en of je nationaal of internationaal gaat rijden. 

 

Andere gemiddelde van het salaris

Vrachtwagenchauffeurs die buiten de Nederlandse grenzen rijden verdienen een gemiddeld salaris van rond de 2700 euro per maand. Een salaris gaat met honderden euro’s voorruit als je ervoor kiest om buiten Nederland te gaan rijden. Als je in bezit bent van een ADR certificaat klasse 1 en een tank dan kun je ook gevaarlijke stoffen gaan vervoeren. Het salaris van een vrachtwagenchauffeur die dat doet zit tussen de 2500 en 3000 euro per maand. Internationaal of nationaal rijden en de ADR klasse die je hebt, hebben invloed op de hoogte van het maandsalaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *