Elektische auto

De BPM berekenen, wat moet je allemaal weten?

Het kopen van een auto gaat als vanzelfsprekend gepaard met bepaalde kosten die moeten worden betaald. Om ervoor te zorgen dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan is het van belang om op voorhand met alle relevante kosten rekening te houden. Het gaat hierbij dan niet alleen maar om de aankoopprijs van de auto zoals de meeste mensen denken, maar wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld de verzekering en natuurlijk ook de BPM? De BPM berekenen is één van de zaken die je absoluut moet doen op het ogenblik dat je van plan bent om een auto te kopen. Enkel en alleen zo krijg je immers een concreet beeld van alle kosten.

BPM berekenen, altijd een absolute must 

Veel mensen stellen zich de vraag of BPM berekenen vooraleer over te gaan tot het kopen van een nieuwe (of tweedehandse) auto wel altijd een vereiste is. Op zich hoef je dit natuurlijk niet te doen, maar wanneer je zo’n berekening niet uitvoert spreekt het voor zich dat je een flinke sprong in het duister waagt. Je dient je er bij het kopen van een voertuig immers altijd bewust van te zijn dat er sprake is van meerdere verschillende kosten die er aan je aangerekend zullen worden. Wat dit betreft moet je bijvoorbeeld denken aan de onderstaande:

  1. De aankoopprijs van de auto in kwestie;
  2. De verzekeringspremie die moet worden betaald;
  3. De BPM die is verschuldigd; 

Deze derde kostprijs mag zeker niet worden onderschat. Voor heel wat mensen geldt dat ze hier onverhoopt geen rekening mee houden waardoor ze helaas op een bepaald moment tot de vaststelling komen dat ze toch niet voldoende financiële middelen voor handen hebben. Je BPM berekenen is wat dat betreft dan ook altijd geweldig belangrijk en dus zeker niet te missen. 

Is BPM altijd verschuldigd of niet?

Je BPM berekenen is niet altijd noodzakelijk. Althans, je dient er rekening mee te houden dat deze belasting niet altijd verschuldigd is. Op moment van schrijven is het bijvoorbeeld zo dat voertuigen die geen CO2 uitstoten zoals uiteraard elektrische auto’s geen BPM verschuldigd zijn. Dit is dus een niet onbelangrijk financieel voordeel waar je bij het aanschaffen van zo’n voertuig op kan rekenen. Ook wanneer het een bedrijfsvoertuig betreft die volledig voor zakelijk gebruik wordt ingezet (en dus op geen enkele manier voor privégebruik) is er geen BPM verschuldigd. 

De BPM berekenen heeft absoluut niet moeilijk te zijn

BPM berekenen staat er bij veel mensen om bekend helemaal niet zo eenvoudig te zijn. Dit gezegd hebbende is het zo dat er door de jaren heen op dit vlak heel wat is veranderd. Meer concreet zal je dan ook op vandaag tot de vaststelling komen dat er op het internet heel wat verschillende tools zijn terug te vinden die je hierbij kunnen helpen. Bovendien is het natuurlijk eveneens zo dat je hiervoor ook een beroep kan doen op bijvoorbeeld de garagist waarbij je het voertuig hebt aangekocht. In ieder geval heeft de informatie op deze pagina je wel duidelijk gemaakt dat het uitvoeren van een BPM berekening ontzettend belangrijk is. Alleen door ook rekening te houden met deze kost zal je immers kunnen vaststellen wat het totale kostenplaatje is van je auto. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar de website van Dasimport.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *