De voordelen van een tankkaart

Veel automobilisten zijn nog niet bekend met de voordelen van een tankkaart. Zij vragen zich vaak af waarom zij een tankkaart zouden moeten gebruiken als ze ook gewoon met hun  bankpas kunnen betalen. Het is een logische vraag, want het kan met beiden en met je bankpas kan je in principe alles betalen, waaronder dus ook je benzine. Toch zitten er voordelen aan die ook voor jou interessant kunnen zijn en die je in ieder geval zou moeten overwegen. De belangrijkste zetten we voor jou hieronder neer.

 

Korting aan de pomp

Het eerste voordeel is voor velen onder ons meteen de belangrijkste. Namelijk een leuke besparing op je benzinekosten. Tankstations zoals maes zijn aangesloten bij de tankkaarten aanbieders en hebben kortingen weten te bedingen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de tankpas. Dit kan enkele euro’s per tankbeurt besparen.

 

Handig overzicht

Een tweede voordeel is dat je als gebruiker van de kaart meteen een handig overzicht hebt in de kosten die met transport samen gaan. Ook wanneer er meerdere personen gebruik maken van dezelfde kaart heb je alle kosten samen op één account. Wanneer er aan het eind van het jaar aan de belastingdienst informatie over afgelegde kilometers moet worden doorgegeven staat dit allemaal netjes bij elkaar.

 

Origineel kado

Tevens kan de tankkaart in de vorm van een prepaid kaart kado worden gedaan. De gever bepaald zelf de hoogte van het bedrag waarvoor de ontvanger benzine kan tanken. Laat de kaart achter in je auto voor wanneer je weer langs de pomp gaat.